Skip to content

Finländskt designaggregat – Float by Eero Aarnio

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bastuaggregatet Float, med design av Eero Aarnio och implementerat i samarbete med IKI-Kiuas, Ilkka Harju och Cariitti Oy, har lanserats på marknaden. Aggregatets design är elegant futuristiskt och belysningen skapar intrycket av att aggregatet som svävar i luften. “Eero Aarnio designade det första elektriska bastuaggregatet på 1960-talet, så nu kan man tänka sig att cirkeln slöts under Finlands jubileumsår”, säger Samuli Kerrman, vd för IKI-Kiuas.

Aggregatet lämpar sig särskilt bra för högkvalitativa representationsbastur eller stora privata bastur, både när det gäller effekt och utseende. Den helt nya formen återspeglar en viss typ av gemenskap i bastun, eftersom det känns som man sitter runt en lägereld. Aggregatets 160 kilo stenmassa och 13,8 kW effekt erbjuder imponerande och rikliga bad.

Eero Aarnio är en prisbelönt inredningsarkitekt och designer. På 1960-talet blev Aarnio känd för sina futuristiska stolar av förstärkt plast, varav bollstolen väckte stor internationell uppmärksamhet. Andra välkända stolar designade av Aarnio inkluderar Pastillen, Bubblan, Pony, Puppy och Dubbelbubblan.

Comments are closed for this article!

More to explore

6 goda skäl att köpa ett IKI-aggregat

FINLÄNDSKT HANTVERKIKI-aggregaten tillverkas för hand i Finland. Vår fabrik ligger i Pieksämäki, där varje IKI-aggregat tillverkas för hand av högklassiga material och

IKI – Rent bättre

Det är det renaste brinnande aggregatet med öppen konstruktion på marknaden. Det har kommit många nyheter på senaste tiden om utsläpp från