Skip to content

6 goda skäl att köpa ett IKI-aggregat

Facebook
Twitter
LinkedIn

FINLÄNDSKT HANTVERK
IKI-aggregaten tillverkas för hand i Finland. Vår fabrik ligger i Pieksämäki, där varje IKI-aggregat tillverkas för hand av högklassiga material och med kompromisslös professionalism. Vår fabrikspersonal kan svetsa både svart järn och rostfritt stål med över 40 års erfarenhet!

MINNESVÄRDA BAD
IKI-aggregatets bad grundar sig på den stora stenmassa som används i våra aggregat vilket, i förhållande till aggregatets effekt, garanterar minnesvärda och kropps- och sinnesvänliga bad med kort uppvärmningstid. IKI-aggregatet skapar mjuka och fuktiga, imponerande och syrerika, starka och långvariga bad för alla i enlighet med tusenåriga traditioner. Man får samma upplevelse i bastur av alla storlekar, både på landet och i staden, både till vardag och fest.

ORIGINAL
IKI-Kiuas Oy är den första tillverkaren av aggregat med öppen inget att göra med ”planlösning”, Snarare ”konstruktion” eller ”struktur”. Hållbar och enkel form. En innovativ och effektiv ny typ av eldstad och en snygg nätkonstruktion som möjliggör fri luftcirkulation. I mitten av 90-talet utgjorde dessa egenskaper startskottet för hela IKI-kollektionen och senare till en global förändring av aggregatens design. Lösningen, som var helt annorlunda än etablerade idéer, krävde sin tid och krävde tid att folk blev vana med tanken, men arbetet lönade sig. Slutresultatet blev ett unikt aggregat.

HÅLLBARA MATERIAL
IKI elektriska bastuaggregat är tillverkade av rostfritt stål och använder AISI309-värmeelement som är ämnade för professionell användning. Den robusta nätmanteln av rostfritt stål och det tjocka stålröret som normalt används i kraftverk, garanterar en lång livslängd och säkerhet för IKI vedeldade bastuaggregat. Tack vare den runda formen orsakar metallens termiska expansion inte påfrestningar, vilket ofta leder till för tidig rostning och hålbränning.

ENERGIEFFEKTIVITET
IKI-aggregaten är idealiska för användning i bostadsbolag och andra offentliga bastuanläggningar, såsom beställningsbastur och simhallar. Enligt en undersökning som genomfördes av det tekniska universitetet i Villmanstrand sparar IKIs elektriska bastuaggregat energi vid professionell användning. Tack vare den stora stenmassan behöver man inte ha strömmen på konstant, eftersom de heta stenarna producerar värme långsamt i bastuutrymmet och upprätthåller temperaturen. På så sätt förbrukar aggregat mindre energi jämfört med aggregat av samma kapacitet men med färre stenar.

REN FÖRBRÄNNING
Alla IKI vedeldade bastuaggregat har testats i enlighet med EU-standarden (EN 15821:2010) i KYAMK-laboratoriet i Kouvola. En del av testet är mätning av CO-utsläpp (kolmonoxid), som visar hur rent aggregatet brinner. Testresultatet för IKI-Kiuas mest sålda modell, Original IKI, var 0,10 %, vilket är 9 gånger (snarare ”en tiondel av det krväda”…)under det krävda gränsvärdet (1 %). IKI-Kiuas testade sitt vedeldade bastuaggregat redan 2011 hos TÜV-testanläggningen i München. Tyskland har mycket strängare normer för vedeldade bastuaggregat än vad som krävs enligt EU-standarden. I testet testade man också vedeldade bastuaggregats partikelutsläpp, som låg på cirka 0,020 gram/m³ för IKI-aggregat med ett gränsvärde på 0,075 gram per kubikmeter.

Comments are closed for this article!

More to explore

IKI – Rent bättre

Det är det renaste brinnande aggregatet med öppen konstruktion på marknaden. Det har kommit många nyheter på senaste tiden om utsläpp från