Skip to content

CASE

Villa Furuvik

Sauna by the sea shore

Pillar IKI elektriska bastuaggregat erbjuder bastubadare fuktiga och imponerande bad och har fått bra respons från kunder i Villa Furuviks strandbastu.

Villa Furuviks strandbastu i Jollas, Degerö i Helsingfors. Strandbastun, som en gång fungerade som Furuviks nätbod, har ett utmärkt läge precis vid havet, och på sommaren kan man ta ett dopp direkt i havet. På vintern har man möjlighet att svalka sig i en vak vid strandbastun.

Strandbastun totalrenoverades 2018 och Pelar-IKI 15 kW elektriska bastuaggregat, som står mitt i bastun, valdes som bastuns värmekälla. Bastun rymmer 12 personer åt gången och man har en spektakulär utsikt mot havet från lavarna.

“Den här bastun är mycket bekant och kär för mig”, säger Tea Lindberg som driver bastun. ”Jag har suttit så många gånger på dessa lavar och njutit av det perfekt fuktiga och varma badet och tittat ut mot på det ständigt föränderliga havet och dess liv.”

Badet i strandbastun har fått bra återkoppling från kunderna. ”Strandbastuns IKI-bastuaggregat är eldrivet och definitivt ett av de bästa jag har stött på. Aggregatet är stort och rymmer 250 kilo bastusten och håller sig därför varmt under lång tid. Tack vare den stora storleken och mängden stenar kan man kasta många bad på aggregatet.”, berättar Lindberg och fortsätter (under bilden)

Personligen bryr jag mig inte så mycket om heta bad, för mig är det viktigaste badets fuktighet. Det är därför jag gillar att skapa bad långsamt genom att hälla. Att kasta vatten på aggregatets kanter ger också behagliga fuktiga bad. Så mildare bastubad passar mig, men om man önskar kan man även få ännu hetare bad från strandbastun, och det gör IKI till precis rätt aggregat för våra behov.”

"Strandbastuns IKI-bastuaggregat är eldrivet och definitivt ett av de bästa jag har stött på."
Tea Lindberg
CEO, Villa Furuvik

Galleri

Info

Client: Villa Furuvik
Product: IKI Pillar 15kW
Year: 2018
Photos: Antti Kokko Photography